Керлер для сиру "Geneva"
Керлер для сиру "Geneva" Керлер для сиру "Geneva"

Країна виробник:

Голландія

Використання:

Для сиру Тет де Муан і шоколаду

Вага:

0,84 кг

Розміри:

9,45 см х 8,86 см х 2,36 см

Холодильник:

Ні

Посудомийна машина:

Ні

Керлер для сиру "Geneva"

Код: 850510
890.00 грн/1 шт 739.00 грн/1 шт
Шт:
Мінімальна вага замовлення 150 г

Керлер в нинішньому вигляді винайшов в 1982 Ніколя Кревозье, щоб по-новому подавати швейцарський сир, який робили монахи більше восьми століть назад. У наш час Керлер використовують в основному для сиру Tete de Moine (в перекладі з французької - "голова ченця"). Ідея не різати сир, а зскрібати його найтоншими шарами, пов'язана з ченцями з абатства Bellelay. "Поголений" таким чином сир ставав схожий на ритуал стрижки ченця. Цей винахід, як і всі інші, пройшло через довгий період трансформацій, щоб в кінцевому підсумку знайти сучасну форму. Ніж керлерів виготовлений з нержавіючої сталі, підстава з бука. Процес приготування: Керлер, або як його ще називають жіроль - спеціальне пристосування для нарізки напіввитриманих і витриманих твердих сирів вишуканою «кучерявою» стружкою. Для цього потрібно цілу головку сиру насадити на сталеву вісь, прикріплену посередині до дерев'яної. Зверху на вісь одягнути ніж, що обертається навколо осі. Прокручуючи його над сиром, формуються завитки, які і називають "жіроль", або "лисички" (так у Франції називають гриби-лисички з підкрученими краями на капелюшку). Багатьом ці завитки також нагадують квітку гвоздику. Нарізаючи сир тонко, відчувається більш глибокий, оксамитовий смак і насичений аромат - гострий і ніжний, солодкуватий і пікантний одночасно, з пряними відтінками. Щоб стружка вийшла витонченою і не кришилася, сир повинен бути охолодженим, а при нарізці не потрібно сильно натискати на ніж. Наструганний сир не радять тримати довше 25-30 хвилин, в іншому випадку він починає втрачати свої чудові властивості. Рекомендація по подачі: з овочами, шоколадом і вином.

З цим купують