Селеровий суп з грушею і горгонзола

Селеровий суп з грушею і горгонзола

Інгредієнти:

  • 40 г вершкового масла
  • 1 червона цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 2 гілочки чебреця
  • 750 г кореня селери
  • 2 груші
  • 1,5 л овочевого бульйону або води
  • 125 г горгонзоли
  • сіль і перець

Приготування:

У великій сковороді розтопити вершкове масло, додати порізані цибулю і часник, чебрець. Готувати близько 5 хвилин. Додати несильно порізані селеру і грушу. Готувати ще 5 хвилин, помішуючи. Влити бульйон. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати 20 хвилин. Вимкнути вогонь і дати трохи охолонути.

Додати сир і перемішати. Половину суміші збити в блендері до стану пюре, перелити в чисту каструлю. Збити другу частину. Готувати все на середньому вогні ще 3-4 хвилини. Приправити сіллю і перцем. Подавати, посипавши листочками чебрецю.