Кульки зі шпинату з горіхами і пармезаном

Кульки зі шпинату з горіхами і пармезаном

Інгредієнти:

  • 250 гр шпинату (свіжого або замороженого )
  • 100 гр домашнього сиру або рікоти (за бажанням)
  • 70 гр тертого Пармезану 
  • 70 гр горіхів ( кеш'ю )
  • 3 ч.л. манної крупи
  • 1 яйце 
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Шпинат (попередньо розморозити, якщо він заморожений), покласти в сковороду і тушкувати 10-15 хвилин на оливковій олії доки випариться рідина, після чого дати охолонути.
Горіхи пропустити через блендер до стану великої крихти. Змішати шпинат, горіхи, рікоту, манку, пропущений через прес часник і яйце, приправити сіллю і перцем. Дати постояти 5-10 хвилин, щоб манна крупа набухла.
Руки змочити водою і сформувати невеликі кульки ( їх буде близько 20 штук ) , викласти на папір для випічки і запекти в духовій шафі протягом 10-15 хвилин при температурі 150-160 градусів. 
Сирне Королівство радить ще й зверху посипати тертим Пармезаном. Тільки так ваші страва, кухня та й вся п'ятниця носитимуть цей справжнім аромат Італії!