Винне желе

Винне желе

Це саме той нюанс, який зробить вашу сирну тарілку справді вишуканою. Крекер, сир і винне желе — дивовижна закуска. До речі, таке ж диво можна спробувати і з білого вина.

Інгредієнти:

  • 3,5 склянки сухого вина 
  • 3,5 склянки спеціального цукру для варення з пектином 
  • 1 лимон 
  • 1 ч л желатину 

Приготування:

Замочіть желатин в холодній воді (3 столові ложки) на 25 хв. 
Змішайте вино, сік і цедру 1 лимона. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню. 
Додайте цукор, розмішайте, поки він повністю не розчиниться. 
Знову поставте на вогонь і кип'ятіть буквально хвилину, помішуючи і знімаючи пінку. 
Знімайте з вогню, вливайте желатин, активно помішуючи, щоб він повністю розчинився.
Розливаємо желе у маленькі баночки і, з завмиранням серця, чекаємо поки вони охолонуть при кімнатній температурі. Далі ставимо в холодильник і телефонуємо друзям – краще запрошувати їх на завтра, бо, як і всяке вино, це желе має вистоятися. Але зовсім трошки. Вже за добу знімайте пробу і пригощайте гостей!

Найкраще до желе пасуватимуть блакитни сири - рекомендуємо Рокфор, Стілтон, Горгонзолу і наш унікум - Гауду з пліснявою!
І хай ваша тарілка зі смаколиками Сирного королівства та вином у желе стане початком душевної розмови про істинний смак життя! Насолоджуємося!