Сирне королівство рекомендує: ідеальне поєднання чаю і сиру!

Чай з сиром скоріше сприймається, як гастрономічний експеримент. Однак експеримент цей багатообіцяючий, якщо вдало підібрати пару.

Ці продукти хоч і з'явилися в раціоні людей досить давно, але існували занадто далеко один від одного. Чай жив в Китаї, а сири створювалися в Європі, а тому довгий час вони практично не перетиналися на столах гурманів.

Та щоб вдало підібрати пару варто запам'ятати декілька основних правил і буде Вам смачно)

Чай і сир повинні бути схожі за характером.

Не варто намагатися поєднувати делікатний напій з потужним, ароматним сиром.

При цьому міцний чорний чай і сир, ніжний на смак, також не припадуть до смаку гурманам.

Що ж до рекомендацій від Сирного королівства:

До чорного чаю з насиченим терпким смаком - Сир Гауда старий, Цварт з витримкою 2 роки, Бемстер класичний. А ще пліснява: Горгонзола, Рокфор, Стілтон.

До білих і ніжних зелених чаїв підійдуть молоді козячі і овечі сири, а також сири з м'яким смаком типу Брі та Камамбер. А ще рекомендуємо нашу новинку - сир Печерний.

Улун з нейтральним смаком, тому ідеальною парою будуть м'які сири з коров'ячого молока з вираженим вершковим смаком на зразок Бемстер Роял Гранд Крю, Помаранчевий витриманий.

Пуер з вираженим смаком, тому до нього рекомендують потужні сири – Мюнстер, Роттердам 42 тижні витримки, а також сири з пліснявою.

І нехай весь офіс зачекає, доки Ви насолоджуєтесь!