Сир Базирон червоний Песто 8 тижнів

Країна виробник:

Голандія

Вид:

Твердий

Молоко:

Коров'яче

Тип сиру:

З добавками

Сир Базирон червоний Песто 8 тижнів

Код: 123836
61.90 грн 52.60 грн /100 г
Вага, кг:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

На смак - м'який, трохи гострувато-пряний присмак. Сир щедро приправлений червоними томатами й італійськими травами, і супроводжується незвичайним ароматом суміші базиліку та орегано.

Сир додають в салати і соуси до м'яса або риби. І вже за традицією цим сиром приправляють італійську пасту, спагетті, равіолі та піцу. А якщо потерти Базирон на макарони, вийде яскраво-червона паста аль-россо песто. До цього сиру найкраще подавати італійське червоне вино Вальполічелла.

Базирон червоний песто - один з «новітних» сирів, які народилися в процесі експериментів з класичним сиром Гауда. Твердий невитриманий голландський сир з коров'ячого молока з додаванням італійського соусу «червоний песто» має яскраво виражений італійський акцент. Адже, по-перше, саме італійці придумали, як за допомогою спецій «розфарбовувати» сири. У Генуї, наприклад, тарілка різнокольорових сирів давно була однією з традиційних страв, рекомендованих ресторанними путівниками. По-друге, улюбленець європейців соус песто теж народився в Італії. На початку 2006 року голландська компанія Велдхайзен Каас вирішила створити сир зі знаменитим соусом песто. Але вибір впав не на класичний зеленуватий соус з оливкової олії, базиліка, кедрових горішків і сиру, а на червоний песто - він ніжніший через доданих в'ялених на сонці томатів і орегано. Перша промислова партія Базирону від голландських сироварів побачила світ у 2006 році. Сир готують із пастеризованого коров'ячого молока за тією ж технологією, що й Гауду. Коров'яче молоко змішують із закваскою і сичужним ферментом, а потім додають в'ялені томати, базилік, орегано та екстракт паприки. І ще трохи натурального барвника аннато, який отримують із насіння і м'якоті олеандрового дерева. Сир промивають, пресують, щоб вичавити усю сироватку. Дозріває Базирон 7-8 тижнів, протягом яких він набуває витриманого і багатого смаку Гауди, який чудово доповнює аромат соус червоний песто.