Сир Брі Ле Рустик, 200г

Країна виробник:

Франція

Вид:

М'який

Молоко:

Коров'яче

Тип сиру:

З цвіллю

Сир Брі Ле Рустик, 200г

Код: 000501
149.00 грн/1 шт 126.00 грн/1 шт
Шт:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

Як і класичний Брі - Брі Ле Рустик має тонкий вершковий смак, в ароматі відчуваються сире листя та гриби. Але сири виробника Ле Рустик відрізняються тим, що з самого спочатку сир виробляється яскравішим за смаком, як дозрілий. Це стосується як Брі, так і інших м'яких сирів виробника.

Бри Ле Рустик, как и классический, подают на стол, когда он достигает комнатной температуры. Класть сыр на плато рекомендуют в форме целого треугольника, каким он отрезается. По одну сторону сыра на плато кладут крекеры, с другой - небольшую гроздь винограда. Для резки следует оставить на подносе маленький нож. Великолепно сочитается Бри с круассаном и кофе с молоком - классический французский завтрак. Это правда: Бри отлично подходит к хрустящему багету или салату. Так же замечательно сочитается с сладкими джемами, орехами и сладкими фруктами - зелеными яблоками, грушей и виноградом. Он также используется для выпечки, для салатов и соусов.

Перша згадка про Брі прозвучала в 774 році з вуст самого Карла Великого, який захоплено вигукнув: «Тільки що я спробував одну з найдивовижніших страв». Великими поціновувачами цього сиру були королева Марго, Філіп Август, Генріх IV і Шарль Орлеанський. Існує одна легенда, правда, не дуже весела. Так, в долі Людовика XVI, що був великим гурманом, брі зіграв фатальну роль. Рятуючись втечею від революційного натовпу в 1789 році, Людовик не встояв перед спокусою заглянути на ферму в містечку Варен зовсім поруч з містечком Мо, покуштувати кращий сир. Під час дегустації сиру Людовик був упізнаний, схоплений і пізніше доставлений прямо на гільйотину. Так що у Франції люди гинули не тільки за метал, а й за сир. У 1815 році, у Відні зібралися тридцять послів європейських держав з метою визначення меж нової Європи після остаточного розгрому наполеонівської армії під Ватерлоо. Францію представляв міністр закордонних справ Шарль Моріс де Талейран. Переговори проходили мляво і, здавалось, що не закінчаться ніколи. Дипломати продовжували свої дискусії за нескінченними обідами, і нерідко бесіда переходила на кулінарні теми. В одній з таких бесід Талейран запропонував поговорити про сири. Кожен посол почав розхвалювати сир своєї країни. Розгорнулась суперечка, що привела до рішення організувати дегустацію різних сирів. Послали гінців. З Голландії прислали знаменитий гауда, з Італії - пармезан, з Англії - стилтон, ну а з Франції - брі. Останній і був визнаний найкращим сиром у світі і офіційно проголошений "принцом сирів". Всього існує три різновиди брі, що носять назви невеликих містечок, розташованих на сході від Парижа: Брі де Мо (Brie de Meaux), Брі де Мелен (Brie de Melun) і Брі де Кулом (Brie de Coulomiers).