Сир Брі Сен Бенуа, 200г

Країна виробник:

Франція

Вид:

М'який

Молоко:

Коров'яче

Тип сиру:

З цвіллю

Сир Брі Сен Бенуа, 200г

Код: 000389
99.00 грн/1 шт
Шт:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

На відміну від Брі Ле Рустик, Брі Сен Бенуа має більш м'який вершковий смак і тонкий грибний аромат. Цей сир, як і класичний Брі, підходить любителям вершкових сирів з м'яким молочним присмаком та тим, хто тільки починає пробувати сири з пліснявою.

Можна подавати запечений з журавлиною, горіхами та медом, у вигляді закуски в парі з джемами, горіхами карамелізованими в меді та французьким багетом. Найкраще поєднувати з сухими білими, легкими червоними та ігристими винами.

Перша згадка про Брі прозвучала в 774 році з вуст самого Карла Великого, який захоплено вигукнув: «Тільки що я спробував одну з найдивовижніших страв». Великими поціновувачами цього сиру були королева Марго, Філіп Август, Генріх IV і Шарль Орлеанський. Існує одна легенда, правда, не дуже весела. Так, в долі Людовика XVI, що був великим гурманом, брі зіграв фатальну роль. Рятуючись втечею від революційного натовпу в 1789 році, Людовик не встояв перед спокусою заглянути на ферму в містечку Варен зовсім поруч з містечком Мо, покуштувати кращий сир. Під час дегустації сиру Людовик був упізнаний, схоплений і пізніше доставлений прямо на гільйотину. Так що у Франції люди гинули не тільки за метал, а й за сир. У 1815 році, у Відні зібралися тридцять послів європейських держав з метою визначення меж нової Європи після остаточного розгрому наполеонівської армії під Ватерлоо. Францію представляв міністр закордонних справ Шарль Моріс де Талейран. Переговори проходили мляво і, здавалось, що не закінчаться ніколи. Дипломати продовжували свої дискусії за нескінченними обідами, і нерідко бесіда переходила на кулінарні теми. В одній з таких бесід Талейран запропонував поговорити про сири. Кожен посол почав розхвалювати сир своєї країни. Розгорнулась суперечка, що привела до рішення організувати дегустацію різних сирів. Послали гінців. З Голландії прислали знаменитий гауда, з Італії - пармезан, з Англії - стилтон, ну а з Франції - брі. Останній і був визнаний найкращим сиром у світі і офіційно проголошений "принцом сирів". Всього існує три різновиди брі, що носять назви невеликих містечок, розташованих на сході від Парижа: Брі де Мо (Brie de Meaux), Брі де Мелен (Brie de Melun) і Брі де Кулом (Brie de Coulomiers).