Сир бункерний Твенте

Країна виробник:

Голандія

Вид:

Твердий

Молоко:

Коров'яче

Тип сиру:

Витриманий

Сир бункерний Твенте

Код: 000450
79.90 грн 66.30 грн /100 г
Вага, кг:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

Смак сиру оксамитовий, м'який і одночасно яскравий, в довгому післясмаку чутні нотки капучино, заварного крему.

Відмінний сир для формування сирного плато в парі з кисло-солодкими легкими джемами, солодкими фруктами та свіжими горішками. Чудово поєднується з повнотілими білими винами Піно Грі, Шардоне та легкими червоними Мерло, Піно Нуар. Наші сомельє знайшли ще одне ідеальне поєднання - Pinot Gris Tradition від Cave du Roi Dagobert.

Бункерний сир - мабуть, самий незвичайний сир типу Гауда з Голландії. Він виглядає особливо красиво, з гострими краями, з тисненням зверху і збоку, на яскраво-жовтою голівці, важить незвично - 16 кг замість звичних 12, містить спеціальну закваску, вариться з пастеризованого молока, і головне - витримується по-особливому, протягом 25 тижнів. Бункерний почав свою історію не так давно - в 2011 році, але вже увійшов в касту преміум-сирів, які прославили Голландію. У містечку Twente Daarle є комплекс, який в 1940-х роках використовувався для зберігання боєприпасів. Сьогодні там визріває інший дорогоцінний вантаж - Бункерний сир. Під товстим шаром бетону і землі, на якій навіть ростуть дерева, створений особливий мікроклімат, ідеальний для дозрівання сиру. Творець цього виробництва, Jan-Peter Nijenhuis, знайшов ідеальні умови і рецепт для того, щоб витримувати сири в стабільних умовах, щоб якість і смак були гарантовано високими. Все в цьому сирі каже, що він - особливий. Під брендом Twentse випускаються всього лише 2 сиру, зате які - бункерний коров'ячий і бункерний козячий сири.

З цим купують