Сир Фурм Д'Амбер

Країна виробник:

Франція

Вид:

Напівтвердий

Молоко:

Коров'яче

Тип сиру:

З цвіллю

Сир Фурм Д'Амбер

Код: 000547
58.90 грн/100 г
Вага, кг:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

Має вершковий, солоновато-пряний смак з ароматом грибів. У післясмаку чутна приємна гірчинка. Цвіль надає гостроту і «розбавляє» спокій вершкової м'якоті.

Подаеться в салатах в поєднанні з солодкими фруктами, соусами і зеленню. З вин підійде червоне сухе і солодке біле.

В назві Фурма Д'Амбер відбилася історія цього сиру. Слово fourme походить від латинського forma, саме це слово («форма») лежить в основі італійської назви сирів - Formaggio. Фурмами звуть сири, які мають форму високого циліндра. Фурм, як і його брат Бле - уродженець Оверні, такий же древній сир. Фурм Д'Амбер - найніжніший з французьких блакитних сирів з коров'ячого молока. Історики вважають, що його виробляли ще древні кельтські жерці - друїди. Якщо вірити місцевим легендам, його возили ще в Римську імперію, де він користувався великим попитом. Очевидно, друїди знали толк в смачній їжі. Цікаво ще те, що Фурма д'Амбер фігурує в податкових розписах Оверні починаючи з VII століття н. е. і часом використовувався селянами в якості грошей.