Сир Грана Падано Кастеллі, 200г

Країна виробник:

Італія

Вид:

Твердий

Молоко:

Коров'яче

Тип сиру:

Витриманий

Сир Грана Падано Кастеллі, 200г

Код: 000677
199.00 грн/1 шт 169.00 грн/1 шт
Шт:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

Грана Падано має солоний і ніжний вершковий смак з легким горіховим відтінком. Як і всі витримані сири має велику кількість вітамінів A, B, і D. Грана Падано рекомендують в харчуванні підлітків, вагітних жінок, спортсменів і людей похилого віку.

Грана Падано вживають і з фруктами, особливо з грушами, а також з різними соусами і медом. Цілі шматочки твердого сиру прийнято дегустувати з іншим ексклюзивним італійським продуктом - бальзамічним оцтом. Пікантний смак пармезану прекрасно підійде для піци і салатів, а більш ніжний Грана Падано - незамінний супутник Брезаоли - в'яленого м'яса. При цьому келих витриманого червоного італійського вина прекрасно доповнить ароматний букет і підкреслить легку терпкість сирів.

Сир Грана Падано Кастеллі є кузеном пармезану і доповнює назву сімейства твердих сирів, яких ріднить старовина походження і географічне розташування. Тим часом, італійці вважають його першим сиром в Європі, і доводять, що він був виготовлений в Паданськой рівнині понад тисячу років тому. Цим же пояснюється назва сиру: Грана - це зерно, гранули, що з'являються в процесі виробництва, Падано - рівнина, де він народився. Сьогодні його виробляють на Півночі Італії в провінціях тієї ж Паданської рівнини, розміщених між областями Ломбардії, П'ємонту, Емілії-Романьї, Венето і Трентіно. Маркування DOP (Denominazione d 'Origine Protetta), вказує на те, що всі операції з виробництва певного продукту, в даному випадку сирів, проводяться в одному регіоні. У 1954 році був заснований консорціум Consorzio per la Tutela Del Formaggio Grana Padano, який об'єднує безліч фірм-виробників сиру Грана Падано, основною функцією якого є контроль і нагляд за якістю сиру. У 1955 році консорціум зареєстрував товарний знак Grana Padano в декількох європейських країнах. Для виробництва Грана використовують молоко найвищої якості, частково знежирене. Корови, які його дають, повинні харчуватися найкращим свіжим кормом і овоче-зерновими сумішами, які строго контролюються консорціумом щодо захисту цього сиру. Для згортання молока додають натуральну сироватку і сичужний фермент тваринного походження. При цьому маса набуває зернисту структуру - grana, де кожне зерно за розміром нагадує рисове. Після варіння це зерно скупчуються в однорідну масу і випадають на дно котла, з якого вони збираються спеціальною тканиною. Далі сир переносять у ємності, які надають йому циліндричну форму, поміщають в соляний розчин для засолювання на 14-30 днів. І нарешті, циліндри переносять в приміщення з контрольованими температурою і вологістю. Існує ряд факторів, які визначають якість: ступінь дозрівання, структура і текстура, колір і консистенція, аромат і стан шкірки. Залежно від часу дозрівання розрізняють три види Grana Рadano: від 9 до 16 місяців, від 16 до 20 і більше 20 місяців, який називають «Reserva».