Сир Грюйєр

Країна виробник:

Швейцарія

Вид:

Твердий

Молоко:

Коров'яче

Тип сиру:

Витриманий

Сир Грюйєр

Код: 123941
89.90 грн 74.60 грн /100 г
Вага, кг:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

Сир має пряний злегка горіховий смак та гострий пікантний аромат. Сир набуває гострого аромату внаслідок омивання сиру солоним розсолом під час процесу витримки.

Важлива складова справжнього фондю, часто натирається в пасту, салати. Такій страві як кіш - Грюйєр додає насиченого смаку, не перебиваючі інші інгредієнти. Його також додають в традиційний французький цибулевий суп. У тертому вигляді вважається невід'ємним компонентом часникового супу, який подається в підсушеному хлібі. З винами краще поєднувати з червоними бургунським та білими насиченими.

Грюйєр - традиційний швейцарський сир, названий на честь однойменного округу Грюйєр, з численними озерами і луками західного кантону Фрібур. Перші згадки про сир датуються в XIV столітті. У цих місцях сир варили понад п'ять століть тому, коли селяни, які жили високо в горах, зіткнулися з труднощами в переправленні молока в долини. Тоді стали готувати сир на місці і залишати його в печерах. В результаті вийшов новий сорт із солодко-солоним смаком, аромат якого змінюється з віком, а сирні голови поступово покриваються тріщинами. Сьогодні Грюйєр - предмет гордості жителів Швейцарії: щорічно його виробляється більше 25 тисяч тонн. А в 2001 році сир отримав статус продукту з контрольованим походженням, тобто Грюйер може називатися тільки сир, вироблений в кантонах Фрібур, а також в деяких частинах кантону Берн. Грюйєр дворічної витримки продають під назвою Фрібур.

З цим купують