Сир Леердам

Країна виробник:

Голандія

Вид:

Твердий

Молоко:

Коров'яче

Тип сиру:

Молодий

Сир Леердам

Код: 107471
49.90 грн 42.40 грн /100 г
Вага, кг:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

Смак медовий, з легким присмаком загравших фруктів і молодого волоського горіха.

Універсальний смак Леердама дозволяє йому добре взаємодіяти з різними соусами, фруктами, горіхами. Ідеально підходить до білих сухих або рожевих вин. Традиційно подають з виноградом, горіхом, соусом і білим сухим вином.

Сир Леердам (Leerdammer kaas), один з молодих сортів твердих нідерландських сирів, з'явився на світ в середині минулого століття в невеликому, але знаменитому містечку на Півдні Нідерландів. Промислове виробництво сиру почалося в 1976 році. Сьогодні незвичайний горіховий сир особливо популярний в Італії, Австрії, Німеччини, Франції та, звичайно ж, в Нідерландах. Місто Леердам славиться своїм сиром на весь світ, за що повине бути вдячний фермерам з маленького села Схонревурд, яке зараз стало справжнім центром виробництва фірмового сиру Леердам і відоме всьому світу. На даний момент виготовляється 5 різновидів цього сиру і він є символом Леердама, про славу якого вже призабули. Адже район нинішнього 20-тисячного села ще з ХІІ століття належав лицарського роду ван дер Леду, потім - їх родичам ван Аркелем, а в XV столітті округ перетворився в окреме графство. Навіть до наших днів титул «граф Леердам» є складовою частиною загального титулу королів Нідерландів. Так що сир, що з'явився на лицарській землі, повинен смакувати по-королівськи. Виготовляють Леердам на надсучасному обладнанні, але ретельно дотримуючись всіх традицій. Дозрівання голів відбувається приблизно 1,5 - 2,5 місяці в камерах при спеціальній температурі. Жирність Леердама - 45%, випускається головками вагою - 12 кг.