Сир Манчего

Країна виробник:

Іспанія

Вид:

Твердий

Молоко:

Овече

Тип сиру:

Витриманий

Сир Манчего

Код: 116937
69.90 грн/100 г
Вага, кг:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

Глибина і складність смаку сиру залежить від терміну його витримки, проте завжди нагадує бразильські горіхи, легку карамель, з злегка соленим присмаком. В ароматі сиру присутні нотки ланоліну. Ті сири, які витримуються досить довго, набувають перцеву гостроту.

З крекерами, лососем або бараниною. Рекомендується з підсушеним хлібом, чорізо (пікантна свиняча ковбаска) і оливами в якості закуски. Нарізаний скибочками замочити в оливковій олії на годину, смак стане ще яскравіше. В Іспанії традиційно скибочки сиру викладають на підсмажений хліб, натертий часником і помідором.

Виготовляється з молока овець породи манчега виключно в Кастилії - Ла-Манчі. Найвідоміший і популярний у всьому світі з іспанських сирів, до того ж один з найдавніших. На вощеного кірці сиру, яку час від часу протирають оливковим маслом першого холодного віджиму, чітко видно візерунок - нагадування про те, що колись сирний згусток поміщали в кільце з плетеної трави еспарто.