Сир Парміджано Реджано, 200г

Країна виробник:

Італія

Вид:

Твердий

Молоко:

Коров'яче

Тип сиру:

Старий

Сир Парміджано Реджано, 200г

Код: 000676
229.00 грн/1 шт 229.00 грн/1 шт
Шт:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

Сир солом'яного кольору, пікантний, має глибокий і насичений смак, а також солодко-фруктовий аромат. Цей вид сиру має зернисту структуру, покритий природною злегка маслянистою золотою скоринкою. Пармезан відомий і своїми корисними властивості. Він є джерелом натурального білка і має в своєму складі всі амінокислоти, залізо, марганець, мідь, цинк і селен. Його також вважають незамінним продуктом в раціоні харчування дітей і спортсменів.

У тертому вигляді його додають в овочеві салати, ним присипають усі різновиди пасти і різотто, поленти, часто використовують у піці, овочевих і м'ясних запіканках. Перевага сиру полягає в тому, що він, розплавляючись, ніколи не утворює грудок і не стає в'язким. Молодий Пармезан поєднують і з десертами: з ківі, грушею або горіхами. Сир добре підходить до шампанського і бургундських вин, а також Божоле.

Парміджано Реджано - визнаний у світі король сирів. Невипадково його обожнювали Гоголь, Мольєр, Стівенсон, а Джованні Бокаччо в своєму «Декамероні» описав дивовижне місто «Живи-ласо»: «є там гора вся з тертого пармезану, на якій живуть люди і нічим іншим не займаються, як тільки готують макарони і галушки ... ». Іншого такого сиру, який би був задіяний в такій кількості рецептів, як Пармезан, просто не знайти. Це стосується й італійської кухні, де його додають скрізь і всюди. Відомо, що Пармезан придумали монахи-бенедектинці майже 1000 років тому в пошуках продуктів тривалого зберігання. Перша головка супертвердого сиру була отримана ще в XII столітті на сироварні в околицях міста Парма, воно і дало назву легендарному сиру. 1389 року згадується перший факт експорту італійського Пармезану, коли він був завантажений на судна, що прямували до Франції та Іспанії. В XVII столітті назва Парміджано Реджано закріпилося за сиром, який виготовляли на конкретній території. Право на назву Пармезан закріплено за сирною індустрією італійського регіону Емілія-Романья - провінції Парма, Модена, Реджо-Емілія, Болонья та Мантуя.