Сир Рокфор

Країна виробник:

Франція

Вид:

М'який

Молоко:

Овече

Тип сиру:

З цвіллю

Сир Рокфор

Код: 105994
89.90 грн 76.40 грн /100 г
Вага, кг:
Мінімальна вага замовлення 150 г
  • Смакові якості
  • Поєднання і подача
  • Історія

Смак Рокфору - неоднозначний. В різних місцях голови сиру він різний. Найбільш насичений - в центрі, так як саме там знаходиться більше всього плісняви. Найбільш стриманий - близько шкірки. Такі відмінності породили своєрідний етикет нарізання Рокфору. Кожен шматочок обов`язково повинен бути з шкіркою та містити при цьому середню і внутрішню частину голови.

Рокфор використовують при приготуванні багатьох страв. Його додають у салати, супи, піцу, страви з пасти, соуси. Він добре поєднується з овочами, горіхами, зеленню, свіжими фруктами (крім цитрусових), ягодами і медом.

Існує легенда про те, як з'явився рецепт Рокфору. Молодий пастух пас овець на вершині гори Комбалу, недалеко від села Рокфор. В одній з вологих печер, зарослих зеленню, він зупинився перекусити. Його сніданок складався з шматка чорного хліба з овечим сиром. Повз проходила чарівна дівчина. Пастух, захопившись, залишив свій сніданок і побіг за нею. Приблизно через місяць він повернувся назад в ту саму печеру і побачив, що шматок сиру сильно змінився. Від чорного хліба до сиру простяглися нитки блакитної плісняви. Молодий пастух був здивований, але він був голодний, і обережно відрізавши маленький шматочок, вирішив спробувати сир з пліснявою на смак, і він привів його в захоплення. Згідно з легендою, саме так з'явився знаменитий овечий сир «Рокфор».