Інгредієнти:

Борошно пшеничне - 150 г

вода - 250 мл

сіль - 5 г

олія маслинова - 2,5 мл

дріжджі сухі - ½ г

сир горгонзола - 100 г

сир моцарела - 120 г

груші - 1 штука

Приготування:

Для тіста - з'єднати борошно, воду, оливкову олію, сіль і дріжджі в такій пропорції: на 1 кг борошна - 1,5 л води, 10-15 г масла, 30 г солі і 3 г свіжих дріжджів. Для однієї піци нам потрібно шматок тіста вагою 150-170 г. Його треба розкачати качалкою на присипану борошном поверхню в коло товщиною 1,5 мм. Потім викласти на розкачане тісто 120 г попередньо натертої моцарели і нарізану невеликими шматочками горгонзолу. Головне - не купувати для цих цілей свіжу моцарелу: натерти її не вийде, так що потрібно вибирати тверду моцарелу, придатну саме для піци. Тепер необхідно відправити піцу в духовку, розігріту до 180 градусів, на сім-десять хвилин. Потрібно не втрачати пильність і перевіряти піцу на готовність. Тісто має підрум'янитися, але не підгоріти, а сир розплавитися, але не перетворитися на кірку. Як тільки піца здасться вам готовою - її можна виймати. Столовою ложкою розітріть розталі шматочки горгонзоли так, щоб вся поверхня піци покрилася тонким шаром сиру. Корочку можна залишити і без сиру. А можна і не залишати - на ваш розсуд. Потім потрібно очистити від шкірки свіжу грушу. Робити це краще овощечисткою, але при відсутності такої можна виконати цю операцію і ножем. У цьому випадку треба бути вкрай обережним, щоб якомога менше м'якоті груші постраждало від чищення. Нарізати грушу тонкими кружками, використовуючи гострий ніж, а краще мандоліну або слайсер. З-під останніх двох гуртки виходять рівними і найбільш тонкими, що й потрібно в підсумку. Серцевина в грушах конференц не така груба, щоб її вирізати. Єдине, від чого варто позбутися, - це від кісточок, якщо вони попадуться при нарізці. Отриманими кружальцями покрити всю поверхню піци. Принципи строгій геометрії тут не переслідуються, так що можна дати волю фантазії: викласти з груші хоч кола, хоч зигзаги, хоч квадрати. Нарізати піцу на шість шматків. Краще зробити це ножем для піци (у нього і рукоятка сама для цих цілей підходяща, і саме лезо з щербинами) - шматки вийдуть рівні й акуратні, а головне, на це піде мінімум зусиль.

Коментарі 0