Інгредієнти:

 200 г Beemster XO;

3 столові ложки оливкової олії;

1 маленька цибуля, дрібно нарізана;

250 г рису різотто;

100 мл сухого хересу (Sherry);

500 мл курячого бульйону;

15 г свіжого базиліка, дрібно нарізаного;

100 г раки / креветки;

½ чайної ложки порошку чилі.

 Приготування:

 Поставити каструлю, на чверть заповненої водою, на середній вогонь, дати закип'ятити воду. Додати рис періодично підливаючи Херес. Дайте рису варитися на повільному вогні, поки рідина не випарується. Підлити 250 гр курячого бульйону і добре розмішати, дати готуватися 20 хвилин, періодично помішуючи і підливаючи решту бульйону до його повного випаровування. Базилік кинути в каструлю, готувати з рисом протягом протягом 5 хвилин. На сковорідку вилити 2 столові ложки оливкової олії, додати і обсмажити цибулю до легкої золотистої скоринки. Потім додати раки / креветки з порошком чилі і готувати протягом 2-3 хвилин. Викласти гарнір на розігріту тарілку рис з раками / креветками, посипати тертим сиром Beemster XO.

Коментарі 0