Інгредієнти:
250 гр шпинату (свіжого або замороженого )
100 гр домашнього сиру або рікоти (за бажанням)
70 гр тертого Пармезану
70 гр горіхів ( кеш'ю )
3 ч.л. манної крупи
1 яйце
1-2 зубчики часнику
1 ст.л. оливкової олії
сіль, перець за смаком
Приготування:
Шпинат (попередньо розморозити, якщо він заморожений), покласти в сковороду і тушкувати 10-15 хвилин на оливковій олії доки випариться рідина, після чого дати охолонути.
Горіхи пропустити через блендер до стану великої крихти. Змішати шпинат, горіхи, рікоту, манку, пропущений через прес часник і яйце, приправити сіллю і перцем. Дати постояти 5-10 хвилин, щоб манна крупа набухла.
Руки змочити водою і сформувати невеликі кульки ( їх буде близько 20 штук ) , викласти на папір для випічки і запекти в духовій шафі протягом 10-15 хвилин при температурі 150-160 градусів. Сирне Королівство радить ще й зверху посипати тертим Пармезаном. Тільки так ваші страва, кухня та й вся п'ятниця носитимуть цей справжнім аромат Італії!