- Артикул:880355
- 100
- Країна виробник:Франція
- Молоко:Коров'яче
- Тип сиру:З цвіллю
- Жирність на 100 г:39 г
- Вид:М'який
- Виробник:Saint Agur
Сир має пряний та ніжний вершковий смак, аромат насичений з грибними нотками.
Сент-Агюр добре плавиться, тому його використовують для приготування різних салатів, його можна намазувати на свіжий хліб або крекери. На стіл подають з горіхами та родзинками.Вина підійдуть білі або червоні французькі.
Батьківщиною цього сиру вважається село Мон-дю-Веле, розташована в гірському регіоні Овернь. Цей сорт представила в 1988 році сирна компанія Bongrain. Для виготовлення використовується пастеризоване молоко, збагачене вершками. Жирність цього сиру досить висока - 60%. Тому цей сорт кваліфікують як сир з подвійних вершків. Сент-Агюр витримують близько 60 днів в підвалах. Чим довше цей сир визріває, тим гостріше та пікантніше стає смак.
Ще не було питань.

