- Артикул:881853
- 0
- Виробник:Zinka
- Країна виробник:Україна
- Молоко:Козяче
- Тип сиру:З пліснявою
- Жири на 100 г:50 г
- Вид:М'який
Zinka м'який козиний сир Камамбер з білою пліснявою /головка 180g/. Камамбе́р (фр. Camembert) - сорт м'якого жирного сиру, що виготовляється з козиного молока. Має колір від білого до ясно-вершкового. Зовні Камамбер покритий кірочкою, утвореною культурою Geotrichum candidum. поверх якої росте пухнаста біла пліснява Penicillium camemberti. Ми дотримуємось класичної рецептури, але замість коров'ячого молока використовуємо козине. Сир з нього відрізняється своєю білизною, на відміну від коров'ячого, жовтуватого. Вживання козиного Камамберу корисне для шкіри та зору, нормалізує обмін речовин, в ньому міститься всього 226 ккал на 100г, що нічим не загрожує вашій фігурі.
Сир козиний м'який з білою пліснявою (по типу Камамбер), з м. ч. жиру 50,0% у сухій речовині, має три стадії дозрівання і відповідно на різних стадіях має різну текстуру, різний смак та аромат. Після перших 10-12 днів дозрівання, сир покритий білою пліснявою, має тверду білу серцевину, зовсім незначну м'якість під поверхнею. Сир має м'який злегка грибний смак та аромат. Через три- чотири неділі дозрівання, сир набуває більш м'якої текстури, під поверхнею злегка може підтікати, але при цьому незначна частина в середині сиру ще залишається недостатньо м'якою. При цьому аромат сиру стає більш вираженим, злегка гострим. Сир досягає свого піку по смаку та текстурі через п'ять - шість неділь. На протязі цього часу, недозріла частина всередині сиру поступово зникає, сир набуває однорідної м'якої, текучої текстури. При цьому поверхня сиру також змінюється, вона "старіє". Якщо сир, після першої стадії дозрівання мав білу пухнасту поверхню, то з часом, поверхня сиру набуває жовтуватого змішаного з білим відтінку, і має не таку білу та пухнасту поверхню. Аромат сиру стає насиченим, гарно вираженим, злегка з аміачним запахом.
Зроблено в Україні з високоякісного свіжого козиного молока з додаванням закваски молочнокислих бактерій і ферментного препарату мікробного походження.
Ще не було питань.