Swiss Angel


173 грн

Про сир

Сир Swiss Angel або Шнебельгорн - це класичний представник сирів в альпійському стилі, серед них відомі Тет де Муан, Грюєр, Мюнстер, Раклет. Цей сир виготовляють в регіоні розташованому поблизу гори Шнебельгорн, на честь якої сир і було названо. Особливістю виробництва є якість молока - його збирають виключно в одній долині і контролюють доставку, невелика відстань розташування долини дає молоко виключної якості. З молока, яке зібрали за день одразу виготовляють 1 партію сиру. Зовнішній вигляд головки сиру в класичному альпіському стилі - шкірка мита соляним розчином та вкрита червоною пліснявою.

Шнебельгорн — гора, яка знаходиться на північному сході Швейцарії біля Фішенталь в долині Тес між кантонами Цюрих і Санкт-Галлен. Це найвища точка кантону Цюрих. Відомий туристичний маршрут.

Смак, аромат, текстура

Ключові характеристики:  пряний, колючий, маслянистий, солодкувато-солоний з хвойними, горіховими та карамельними нотками

Аромат сиру варто розділити на аромат шкірки та аромат самого сирного тіста. Шкірка пахне специфічно та для когось відлякуюче, як у відомого Тет де Муан, але все найкраще сховано всередині – тут аромат надзвичайної вершковості, пряності та теплоти. Для любителів Тет де Муан – ідеальний сир, щоб нарешті нарізати кубиками та брусочками та не турбуватися про втрату аромату чи обвітрення в контейнері.

Смак сиру яскравий, лоскоче піднебіння та розкривається з кожною секундою. Різкий і пряний, подекуди колючий, вмить перетворюється на всеохоплюючий, солодкувато-солоний з хвойними нотами на задньому плані. Але горіховість та маслянистість не відпускають до останнього шматочка. Така барвиста ароматика забезпечується унікальними рослинами, що ростуть на альпійських пагорбах і роблять швейцарські сири такими повними та потужними. Післясмак: карамельний, довготривалий, багатий, вишуканий, справжній делікатесний, більш маслянистий, ніж в Грюєра та довготриваліший, ніж в Тет де Муана. Нагадує відомий французький карамельно-цибулевий суп.

Ідеальні поєднання

Ідеально з солодкими фруктами, темним пивом, у вині віддавайте перевагу легкотілим, але багатогранним (Піно Нуар, Мерло, Кянті), обережно з танінними винами. Це сир любить бути лідером у сприйнятті, проте гарно товаришує з солодкими маслянистими з Голандії (Бімстер Гранд Крю, Козячий Трюфельний, Камамбер і Блю Д'Овернь). За технологією виготовлення сир Шнебельгорн може легко бути парою для плавких сирів: Грюєра та Раклета. Ми рекомендуємо нарізати сир пластинками, трикутничками, кубиками середнього розміру у складі сирної тарілки та використовувати для міксу сирів, щоб запікати броколі з беконом у вершковому соусі. Додайте у склад фондю, у верковий соус та цибулевий суп. 

Важливий факт: Ми б не радили їсти шкірку. Насолоджуйтесь сиром всередині, дайте йому часу – заполонити ваші вподобання та істинно підняти вас на новий рівень гурманства.

Фрукти: виноград, інжир
Вино: Піно Нуар, Мерло, Кянті
Соуси: мед різнотрав'я

Ще не було питань.