• Рейтинг:
  • Артикул:
    881029
  • Країна виробник:
    Нідерланди
  • Молоко:
    Коров'яче
  • Тип сиру:
    твердий неварений
  • Витримка:
    Витриманий (20 тижнів)
  • Жирність на 100 г:
    30,9 г
Вага Ціна Кількість
107 грн
160 грн
213 грн
266 грн
320 грн
533 грн
1 065 грн

Проосдай – хоча і є голландським сиром, але це не Гауда. В нашому асортименті ця група сирів представлена двома видами: 20 тижнів та 40 тижнів і ми часто називаємо їх голландським Пармезаном, тому що в рецептурі цих сирів щільно переплелись голландські та італійські традиції.

Історія появи рецепту проосдаю дуже цікава та почалася ще в далекі 1500 роки. Тоді території на сході Нідерландів належали Римсько-католицькій церкві, а сан священика, що керував ними називався проосд (proost). На територіях, якими керував священик, було декілька ферм на яких тримали стада корів і виготовляли традиційні голландські сири. Це дуже зацікавило італійця і він навчив місцевих сироварів варити сири, так як варили на його батьківщині – в Італії. Так з’явилися перші сири нової стилістики: в сироварінні використовують термофільні бактерії, а жирність була нижча ніж в Гаудах – до 45%. Ці сири почали називати за саном священика Просдай (Proosdijkaas) і навіть їх форма говорить про поєднання голландських та італійських традицій: одна сторона головки сиру має округлу форму як у Гауди а друга – з гострим кутом як у Parmigiano Reggiano.

Завдяки своєму унікальному рецепту та особливим умовам витримки Проосдай 20 тижнів має солодкий фруктовий аромат, насичений смак з сирною кислинкою, медовою солодкістю та відтінками горіхів і згущеного молока. При тому що структура сиру щільна і легко ріжеться, в ньому вже присутня велика кількість кришталиків кальцію.

 

Поєднання

Проосдай 20 тижневої витримки чудово поєднується з середньотілими сухими винами, як білими, так і червоними. З білих вин ми радимо Gewurztraminer або Vina Esmeralda, з червоних - Montepulciano або Merlot. Також цей сир буде смакувати і з рожевими сухими винами.

З соусів радимо обирати мед різнотрав’я, французький джем St. Dalfour ананас-манго або абрикос-апельсин та м’ята від Гастромайстерні.

В якості закусок обирайте солодкі горіхи, наприклад нашу фірмову суміш горіхів з медом та сіллю, або фруктові мармелади. З фруктів пасуватимуть яблуко, айва, рожевий або червоний виноград, ізюм.

Проосдай – це ідеальний сир, як на сирну тарілку в поєднанні з келихом вина, так і для кулінарних шедеврів. Обов’язково скуштуйте традиційну лазанью або пасту з цим сиром.

 

Склад:

               Молоко коров'яче пастеризоване, сіль, чисті культури кисломолочних бактерій, сичужний фермент.

Містить молочний протеїн, лактозу.

Без ГМО.

Харчова цінність

               На 100 грам продукту

·        Енергетична цінність 1653Дж/398кКал

·        30 грам білків

·        30,9 грам жирів

·        1,4 грам солі

Ще не було питань.

Рекомендовані товари