Сири з блакитною пліснявою

Сири з блакитною пліснявою

Історія блакитного сиру сягає корінням у 7 століття, в печеру біля села Рокфор у Франції. Легенда свідчить, що розгублений пастух забув свій обід із хлібом і сиром у печері. Коли він повернувся через кілька місяців, сир був уражений penicillium roqueforti, пліснявою, яка росла в печері. Сьогодні цю природну плісняву очищують і використовують майже для всіх блакитних сирів шляхом простого додавання культури плісняви в молоко для сиру. Щоб пліснява здобула блакитний колір, кисень повинен потрапити всередину сиру. Часто це зумовлюють, проколюючи сир тонкими голками. Потім блакитна пліснява дозріває в повітряних тунелях, набуваючи смаку в міру старіння. Для дозрівання більшості сирів з пліснявою потрібно від 3 до 6 місяців. У сирі з блакитною пліснявою це відбувається зсередини.


Блакитні сири мають яскраві пікантні нотки, які поєднуються з кремовими смаком та текстурою з яскравим грибним післясмаком. Сири з блакитною пліснявою можуть виготовлятися з коров’ячого, козячого чи овечого молока, створюючи різноманітні поєднання смаку та текстури. Бликитний сир схожий на вишукану порцеляну, прозоре біле тло, вкрите мармуром пересічених блакитних прожилок, що створює культовий вигляд цих прекрасних сирів.



Показано з 1 по 5 із 5 (всього сторінок: 1)