- Артикул:881479
- 100
- Виробник:Farmers Cheese
- Країна виробник:Нідерланди
- Молоко:Коров'яче
- Тип сиру:З добавками
- Жири на 100 г:32,1 г
- Вид:Твердий
На смак
- м'який, трохи гострувато-пряний присмак. Сир щедро приправлений червоними
томатами й італійськими травами, і супроводжується незвичайним ароматом суміші
базиліку та орегано.
Сир з
червоним песто - один з «новітних» сирів, які народилися в процесі
експериментів з класичним сиром Гауда. Твердий невитриманий голландський сир з
коров'ячого молока з додаванням італійського соусу «червоний песто» має яскраво
виражений італійський акцент. Адже, по-перше, італійці одні з перших придумали,
як за допомогою спецій «розфарбовувати» сири. У Генуї, наприклад, тарілка
різнокольорових сирів давно була однією з традиційних страв, рекомендованих
ресторанними путівниками. По-друге, улюбленець європейців соус песто теж
народився в Італії. На початку 2006 року голландська компанія Велдхайзен Каас
вирішила створити сир зі знаменитим соусом песто. Але вибір впав не на
класичний зеленуватий соус з оливкової олії, базиліка, кедрових горішків і
сиру, а на червоний песто - він ніжніший через доданих в'ялених на сонці
томатів і орегано. Перша промислова партія червного сиру від голландських
сироварів побачила світ у 2006 році.
Сир
готують із пастеризованого коров'ячого молока за тією ж технологією, що й
Гауду. Коров'яче молоко змішують із закваскою і сичужним ферментом, а потім
додають в'ялені томати, базилік, орегано та екстракт паприки. І ще трохи
натурального барвника аннато, який отримують із насіння і м'якоті олеандрового
дерева. Сир промивають, пресують, щоб вичавити усю сироватку. Дозріває сир 7-8
тижнів, протягом яких він набуває витриманого і багатого смаку Гауди, який
чудово доповнює ароматний червоний песто.
Поєднання
Сир
додають в салати і соуси до м'яса або риби. І вже за традицією цим сиром
приправляють італійську пасту, спагетті, равіолі та піцу. А якщо потерти сир
Червоний песто на макарони, вийде яскраво-червона паста аль-россо песто. До
цього сиру найкраще подавати насиченні червоні вина, наприклад італійське Montepulciano
D'abruzzo.
Склад:
Пастеризоване коров'яче молоко, сіль, чисті культури
кисломолочних бактерій, сушені томати, базилік, орегано, сухий часник, паприка,
барвники кармінова кислота (Е120) та бета-каротин (Е160b), молокозгортуючий фермент мікробіального (нетваринного) походження,
консерванти лізоцим (Е1105), нітрат натрію (E251).
Містить молочний протеїн та лактозу.
Без ГМО
Харчова цінність
На 100 грам продукту
Енергетична цінність 1594кДж/384 ккал
25,8 грам білків
31,2 грам жирів
1,7 грам солі
Ще не було питань.