Хуторський з зеленим Песто

  • Рейтинг:
  • Бренд:
  • Артикул:
    880203
  • Країна виробник:
    Нідерланди
  • Молоко:
    Коров'яче
  • Тип сиру:
    З добавками
  • Жири на 100 г:
    31 г
  • Вид:
    Твердий

122 грн

Про сир

Всі ми знаємо про тридиційний італійський соус Песто, в який додають сир Parmigiano Reggiano. А  нідерландці вирішили зробити навпаки - додали в сир соус Песто і отримали яскравий та насичений зелений сир. Він вариться за класичною голландською технологією, а після отримання сирного зерна, додають суміш базиліку, пажитника, часнику та кедрових горіхів. В результаті отримують сир яскравого зеленого кольору, який отримує своє забарвлення за рахунок витяжки з базиліку.

Вважають, що соус Песто вперше з'явився в 1863 році на узбережжі Лігурійського моря в Італії, хоча деякі дослідники вважають, що він корінням сягає часів Древнього Риму. Цікавим є той факт, що предки кольорових сирів народилися за часів Середньовіччя в Альпах Швейцарії, пізніше з'явилися італійські представники, а в Нідерландах сир з соусом Песто почали виготовляти значно пізніше - в 21 столітті. Класичний соус Песто складається з 5 основних інгредієнтів: базилік, часник, кедрові горіхи, пармезан та оливкова олія.

Смак, аромат, текстура

Ключові характеристики: пряний, пікантний, горіховий
Сир з зеленим Песто має яскравий пряний смак з пікантними нотками, в післясмаку добре відчуваються базилік та кедрові горіхи, присутні нотки часнику. Текстура у сиру вершкова, яка є характерною для молодих Гауд, тому його часто називають Гауда Песто. Аромат у сиру яскравий - пряний.

Ідеальні поєднання

Насичений пряний смак та яскравий зелений колір сиру з Песто роблять його істинною прикрасою сирної тарілки. Сир можна нарізати кубиками або тонкими слайсами, розмістивши на тарілці після класичних витриманих сирів. Цікавим кулінарним експериментом буде, якщо додати сир в страви середземноморської кухні: пасту, піццу, равіолі чи брускетту. Також його добре використовувати в складі соусу до м'ясних страв і додавати в салати.

Закуски: оливки, вялені томати, гріссіні
Вино: білі напівсолодкі, білі ігристі
Соуси: медово-гірчичний соус

Склад

Термічно оброблене коров'яче молоко, песто з зелених трав, пажитник, базилік, кедрові горіхи, часник, куркума, сіль, закваска, сичужний фермент.

Містить молочний протеїн та лактозу. Без ГМО.

Харчова цінність

На 100 г продукту:
Енергетична цінність 1534кДж / 370ккал
Білки - 22,7 грамів
Жири - 29,9 грамів
Сіль - 1,6 грамів

Ще не було питань.