- Артикул:851120
- 100
- Країна виробник:Голландія
- Виробник:Milano
- Вага:1,48 кг
- Розміри:0,08 см х 4,33 см х 4,33 см
- Використання:Для всіх видів сирів
Раклетніца є дуже простим і зручним приладом для швидкого приготування страви з сиру. Цей інструмент був винайдений випадково, коли працівники на виноградниках ввечері після важкої роботи збиралися біля багаття на вечерю, основною стравою котрої були хліб і сир. Вони нанизували сир на вістря ножа і тримали його над вогнем. Після чого розплавлений сир мазали на хліб - ось так з'явився швейцарський гарячий бутерброд, який згодом назвали Раклет, за назвою однойменного сиру. Саме слово раклет означає шкребти. У нижню частину раклетніци ставлять міні-сковорідки, в яких плавиться сир або готується інша страва. Поверхня приладу являє собою або кам'яну плиту, або метал з антипригарним покриттям, або ж суміщений варіант. На камені зазвичай смажать м'ясо/рибу/ковбасу, на грилі - овочі. Перед подачею на стіл необхідно підготувати сир Раклет у вигляді Слайса і викласти в ємності для плавки під грилем, а також відварити картоплю в мундирі. Часточки шинки можна підсмажити на грилі, після чого розтоплений сир зняти шпателем і покласти на тарілку з картоплею, огірками, цибулею і шинкою, приправити перцем або сіллю за бажанням. Насолоджуватися сирною швейцарською стравою рекомендують в компанії великої родини або друзів.
Ще не було питань.