- Артикул:881627
- 100
- Виробник:Tête de Moine
- Країна виробник:Швейцарія
- Регіон:Кантон Бернезе Юра (Bernese Jura)
- Молоко:Коров'яче
- Тип сиру:Твердий варений з митою скоринкою
- Витримка:2,5 місяця
- Жири на 100 г:35 г
Тет де
Муан це дивовижний по всім характеристикам сир з Швейцарії, кантон Бернезе Юра.
Зовнішній вигляд сиру відрізняється всіх інших сирів не тільки нашого
асортименту, але й взагалі світу. «Голова монаха», а саме так перекладається
сучасна назва сиру, подається на спеціальному ножі Керлері. Цей ніж який не
ріже сир, а соскоблює тонкий пласт сиру по колу, який при цьому перетворюється
в трояндочку чи гриб лисичку.
Рецепт
приготування цього сиру має історію в майже 900 років і майже не мінявся з тих
часів. Тет де Муан вариться по швейцарській технології (тверді варені сири) з
афінажем з шару бактерій та дріжджів (так звана мита скоринка або червона
«пліснява»). Цей сир винайшли ченці в абатстві Беллелай, тому спочатку цей сир
називали просто Беллелай, а перші офіційні спогади про нього датуються 1136
роком. Раніше це сир варили лише з літніх удоїв, але зараз вже є можливість
корегувати якості молока вже під час виготовлення сиру, тому виробництво працює
цілий рік. До того ж молоко має бути від певної породи корів – симментальських
корів (саме вони дають дуже жирне, якісне молоко) яких заборонено годувати
силосними кормами. Сир має
сертифікат АОС і має право виготовлятися лише на 10 фермах в кантоні Юра.
Тет де
Муан має дуже цікавий пікантний аромат з нотами весняного лісу та прілого палого
листя, з легкими нотками медових квітів. Текстура цього сиру дуже ніжна, він
легко тане у роті. Смак Тет де Муану трохи солонуватий та водночас
солодкуватий, помірно гострий та пікантний, з відтінками горіхів та медоносних
квітів, в довгим післясмаком кислого молока
Цей сир
Ви можете придбати двома варіантами:
·
готовою
нарізкою сирними трояндочками
·
або,
якщо Ви щасливий власних Керлеру і хочете власноруч накручувати дивовижні
трояндочки, тоді шматочком або головкою сиру (вага якої близько 800-900 грамів).
Поєднання
Тет де
Муан самостійний сир, а за рахунок його зовнішнього вигляду та яскравого смаку
він може стати центром Вашої сирної тарілки. Також ним чудово прикрашати
холодні страви, салати та канапе.
В
поєднанні з алкоголем – найкращими будуть білі ігристі вина (брюти за вмістом
цукру) та насичені тихі сухі білі вина. Є поціновувачі які найбільш полюбляють
поєднувати ці сирні трояндочки з натуральними солодкими білими винами.
Якщо
казати про соуси, то найкращим буде мед різнотрав’я. Також подавайте сир з
виноградом або ізюмом, горіхами, інжиром.
Склад:
Сире коров’яче молоко, сіль, чисті культури
кисломолочних бактерій, сичужний фермент тваринного походження, культура
поверхових бактерій.
Містить молочний протеїн,
лактозу.
Без ГМО.
Харчова цінність
На 100 грам продукту
Енергетична цінність 1733кДж/418 ккал
25 грам білків
35 грам жирів
1,9 грам солі
Ще не було питань.