• Рейтинг:
  • Артикул:
    881627
  • Виробник:
    Tête de Moine
  • Країна виробник:
    Швейцарія
  • Регіон:
    Кантон Бернезе Юра (Bernese Jura)
  • Молоко:
    Коров'яче
  • Тип сиру:
    Твердий варений з митою скоринкою
  • Витримка:
    2,5 місяця
  • Жири на 100 г:
    35 г

232 грн

Тет де Муан це дивовижний по всім характеристикам сир з Швейцарії, кантон Бернезе Юра. Зовнішній вигляд сиру відрізняється всіх інших сирів не тільки нашого асортименту, але й взагалі світу. «Голова монаха», а саме так перекладається сучасна назва сиру, подається на спеціальному ножі Керлері. Цей ніж який не ріже сир, а соскоблює тонкий пласт сиру по колу, який при цьому перетворюється в трояндочку чи гриб лисичку.

Рецепт приготування цього сиру має історію в майже 900 років і майже не мінявся з тих часів. Тет де Муан вариться по швейцарській технології (тверді варені сири) з афінажем з шару бактерій та дріжджів (так звана мита скоринка або червона «пліснява»). Цей сир винайшли ченці в абатстві Беллелай, тому спочатку цей сир називали просто Беллелай, а перші офіційні спогади про нього датуються 1136 роком. Раніше це сир варили лише з літніх удоїв, але зараз вже є можливість корегувати якості молока вже під час виготовлення сиру, тому виробництво працює цілий рік. До того ж молоко має бути від певної породи корів – симментальських корів (саме вони дають дуже жирне, якісне молоко) яких заборонено годувати силосними кормами. Сир має сертифікат АОС і має право виготовлятися лише на 10 фермах в кантоні Юра.

Тет де Муан має дуже цікавий пікантний аромат з нотами весняного лісу та прілого палого листя, з легкими нотками медових квітів. Текстура цього сиру дуже ніжна, він легко тане у роті. Смак Тет де Муану трохи солонуватий та водночас солодкуватий, помірно гострий та пікантний, з відтінками горіхів та медоносних квітів, в довгим післясмаком кислого молока

Цей сир Ви можете придбати двома варіантами:

·        готовою нарізкою сирними трояндочками

·        або, якщо Ви щасливий власних Керлеру і хочете власноруч накручувати дивовижні трояндочки, тоді шматочком або головкою сиру (вага якої близько 800-900 грамів).

Поєднання

Тет де Муан самостійний сир, а за рахунок його зовнішнього вигляду та яскравого смаку він може стати центром Вашої сирної тарілки. Також ним чудово прикрашати холодні страви, салати та канапе.

В поєднанні з алкоголем – найкращими будуть білі ігристі вина (брюти за вмістом цукру) та насичені тихі сухі білі вина. Є поціновувачі які найбільш полюбляють поєднувати ці сирні трояндочки з натуральними солодкими білими винами.

Якщо казати про соуси, то найкращим буде мед різнотрав’я. Також подавайте сир з виноградом або ізюмом, горіхами, інжиром.

Склад:

               Сире коров’яче молоко, сіль, чисті культури кисломолочних бактерій, сичужний фермент тваринного походження, культура поверхових бактерій.

Містить молочний протеїн, лактозу.

Без ГМО.

Харчова цінність

               На 100 грам продукту

               Енергетична цінність 1733кДж/418 ккал

               25 грам білків

               35 грам жирів

               1,9 грам солі

Ще не було питань.

Рекомендовані товари