- Артикул:000547
- 100
- Виробник:ЛІВРАДУА
- Країна виробник:Франція
- Молоко:Коров'яче
- Тип сиру:З цвіллю
- Жири на 100 г:32 г
- Вид:Напівтвердий
Має вершковий, солоновато-пряний смак з ароматом грибів. У післясмаку чутна приємна гірчинка. Цвіль надає гостроту і «розбавляє» спокій вершкової м'якоті.
Подаеться в салатах в поєднанні з солодкими фруктами, соусами і зеленню. З вин підійде червоне сухе і солодке біле.
В назві Фурма Д'Амбер відбилася історія цього сиру. Слово fourme походить від латинського forma, саме це слово («форма») лежить в основі італійської назви сирів - Formaggio. Фурмами звуть сири, які мають форму високого циліндра. Фурм, як і його брат Бле - уродженець Оверні, такий же древній сир. Фурм Д'Амбер - найніжніший з французьких блакитних сирів з коров'ячого молока. Історики вважають, що його виробляли ще древні кельтські жерці - друїди. Якщо вірити місцевим легендам, його возили ще в Римську імперію, де він користувався великим попитом. Очевидно, друїди знали толк в смачній їжі. Цікаво ще те, що Фурма д'Амбер фігурує в податкових розписах Оверні починаючи з VII століття н. е. і часом використовувався селянами в якості грошей.
Ще не було питань.