Гудбрандсдален
- Артикул:880919
- 100
- Виробник:TINE
- Країна виробник:Норвегія
- Молоко:Коров'яче та козяче
- Тип сиру:Молодий
- Жири на 100 г:29 г
- Вид:М'який
200 грн
Про сир
Цей традиційний норвезький сир став сьогодні візитною карткою країни вічних холодів. Якщо бути зовсім точним, Гудбрандсдален - це тип коричневого норвезького сиру Брюност / Брюнуст (норв. Brunost, «коричневий сир»), що походить з норвезької долини Гудбрандсдал. У Норвегії з давніх часів прийнято варити молоко і сироватку разом, щоб отримати «прим» - м'який по консистенції сир коричневого кольору. Завдяки випадку або несподіваному збігу обставин, дружина одного з фермерів Анне Гув одного разу спробувала долити вершки в котел, де варився "прим". А сталося це в 1863 році. Її «жирний сир» продавався краще, а головне, дорожче звичайного "прима" або масла її виробництва. Вважається, що своїм випадково знайденим рецептом винахідлива жінка не просто придумала новий сорт сиру, а й врятувала фермерські господарства долини Гудбрандсдал від цілковитого банкротства під час фінансової кризи 1880 року. А в 1933 році 87-річна Анее Гув отримала за свій винахід королівську медаль.
Сир світло-коричневого кольору і має карамельний смак, який пояснюється особливим, не стандартним, способом приготування: молоко вариться близько 7-8 годин, поки цукор в ньому не карамелізується. Відповідно солодкість сиру Гудбрандсдален натуральна - в нього не додають цукор чи підсолоджувачі. За технологією виробництва цей сир дещо схожий на всім відому рікоту, яка також вариться з сироватки. Жирність в такому сирі більш-менш стандартна - 29%. Цікаво відзначити, що середньостатистичний норвежець вживає в рік близько 13 кілограмів Гудбрандсдалену і його різновидів.
Смак та аромат
Ключові характеристики: карамельний, солодкуватий, ніжний, з гостринкою
Ключові характеристики: карамельний, солодкуватий, ніжний, з гостринкою
Сир має смак карамелі з солоним відтінком - ніжний, солодкуватий з приємним довгим післясмаком, в якому відчутна легка кислинка. Завершує смак пікантна гострота козячого молока з ноткою заварного крему. Аромат сиру Гудбрандсдален молочний, злегка карамельный, а текстура м'яка та водночас пружна.
Ідеальні поєднання
Сир ріжуть на шматочки і їдять з пшеничним хлібом, тостами, хлібцями чи крекерами. Також поєднують з джемами з червоних ягід або свіжими ягодами: полуницею та малиною.
Неймовірно поширеним є поєднання сиру Гудбрандсдален з ароматною кавою (чорною чи з молоком) або какао. Недивлячись на солодкість сиру, він неймовірно смакує в дуеті з винами, особливо ігристими, які мають хорошу кислотність. Багато хто обирає цей сир в якості закуски до пива, особливо, до темних сортів: портерів та стаутів - таке незвичайне поєднання створоє збалансований солодкуватий смак з легкою гірчинкою і приємною кислотністю.
Кулінари широко використовують Гудбрандсдален в рецептах: запікають з лососем, додають в соуси та сирні фондю. В Норвегії є знаменитий рецепт запеченої оленини з соусом на основі Гудбрандсдалена.
Фрукти: малина, полуниця
Вино: ігристе вино, рожеве вино
Соуси: джем з полуниці томату та базиліку
Фрукти: малина, полуниця
Вино: ігристе вино, рожеве вино
Соуси: джем з полуниці томату та базиліку
Склад
Пастеризоване коров'яче молоко, пастеризоване козяче молоко, чисті культури кисломолочних бактерій, сичужний фермент тваринного походження, сіль.
Містить молочний протеїн та лактозу. Без ГМО.
Харчова цінність
На 100 г продукту:
Енергетична цінність 1869кДж / 448ккал
Білки - 11 грамів
Жири - 28 грамів
Соль - 0,7 грам
На 100 г продукту:
Енергетична цінність 1869кДж / 448ккал
Білки - 11 грамів
Жири - 28 грамів
Соль - 0,7 грам
Добрый день, с какого молока такой сыр? ?
Администратор
Вітаємо, Марино! Сир Гудбрандсдален виготовляють з коров'ячого молока та вершків з додаванням невеликої кількості козячого молока)
Добрый день. Брала у вас этот сыр. Очень вкусных. Но на высланной вами упаковки нет сроков годности и условий хранения. На сайте в описании тоже не нашла. Сколько храниться данный сыр в такой упаковки, в которой вы его высылаете?
Брюност - карамельний сир з норвезьким характером
Брюност - карамельний сир з норвезьким характеромІсторія, виробництво, види, смак, як їсти та з чим поєднуватиБрюност – традиційний норвезький сир коричневого кольору. За рік у Норвегії продається близько 12 тисяч тонн сиру Brunost. Середньостатистич..
Панкейки з карамельним сиром Гудбрандсдален
Панкейки з карамельним сиром ГудбрандсдаленІдеальний сніданок та нові враженняТобі знадобиться:Мука пшенична - 400 гМолоко - 400 млЯйце - 2 штЦукор - 3 столові ложкиСіль - 1 дрібкаРозпушувач - 1 чайна ложкаРослинна олія - 50 млСир Гудбрандсдален - за..