• Рейтинг:
  • Артикул:
    880919
  • Країна виробник:
    Норвегія
  • Молоко:
    Коров'яче та козяче
  • Тип сиру:
    Молодий
  • Жирність на 100 г:
    29 г
  • Вид:
    М'який
Вага Ціна Кількість
148 грн
223 грн
297 грн
372 грн
446 грн
744 грн
1 488 грн


Сир має смак карамелі з солоним відтінком - ніжний, солодкуватий з приємним довгим післясмаком, в якому відчутна легка кислинка. Завершує смак пікантна гострота козячого молока з ноткою заварного крему. Пробувати з ароматною кавою або какао.


Сир ріжуть на шматочки і їдять з пшеничним хлібом і мармеладом з червоної смородини, запікають з лососем. У Норвегії є знаменитий рецепт запеченої оленини з соусом Гудбрандсдалена. Неперевершений смак сиру надають полуниця і малина, варто відзначити, що найкраще поєднується з ігристими і рожевими винами.


Цей традиційний норвезький сир став сьогодні візитною карткою країни вічних холодів. Якщо бути зовсім точним, Гудбрандсдален - це тип коричневого норвезького сиру Бруност/Брюнуст (норв. Brunost, «коричневий сир»), що походить з долини Гудбрандсдал в Норвегії. У Норвегії з давніх часів прийнято варити молоко і сироватку разом, щоб отримати «приму» - м'який по консистенції сир коричневого кольору. Завдяки випадку або несподіваному збігу обставин, дружина одного з фермерів Ане Хов одного разу спробувала долити вершки в котел, де варився "прим". А сталося це в 1860 році. Її «жирний сир» продавався краще, а головне, дорожче звичайного "прима" або масла її виробництва. Вважається, що своїм випадково знайденим рецептом винахідлива жінка не просто придумала новий сорт сиру, а й врятувала фермерські господарства долини Гудбрандсдал від цілковитого банкротства під час фінансової кризи 1880 року. А в 1933 році 87-річна Ане Хов отримала за свій винахід королівську медаль. Сир світло-коричневого кольору і має карамельний смак, який пояснюється особливим, не стандартним способом приготування: молоко вариться близько 7-8 годин, поки цукор в ньому не карамелізується. Цим він схожий на рикотту, яка також вариться з сироватки. Жирність в такому сирі більш-менш стандартна - 29%. Цікаво відзначити, що середньостатистичний норвежець вживає в рік близько 13 кілограмів Гудбрандсдалену і його різновидів. Виготовляється Гудбрандсдален з козячого молока - 10%, коров'ячих вершків - 10% і молочної сироватки - 80%.

Наталия / 23.04.2021
Добрый день. Брала у вас этот сыр. Очень вкусных. Но на высланной вами упаковки нет сроков годности и условий хранения. На сайте в описании тоже не нашла. Сколько храниться данный сыр в такой упаковки, в которой вы его высылаете?
Катерина / 06.11.2020
Почему такая неадекватная цена?
В Норвегии кг сыра стоит 400 грн + доставка + маржа = 800-900 грн за кг, но никак не 1500...
Администратор
Добрый день!
За 12 Евро (400 грн) в Европе можно купить более ординарные сыры, коровьи выдержкой до полугода, но не козьи, и не брюносты. Гудбрандсдален в Норвегии стоит не меньше 25 евро/кг.
Мы покупаем у представителя производителя, плюс транспорт, таможенные платежи, ветеринарные платежи и стандартные наценки, как и на другие сыры. Очень надеемся, что цена на Гудбрандсдален Вас не отпугнет. Спасибо!