Брюност - карамельний сир з норвезьким характером
Історія, виробництво, види, смак, як їсти та з чим поєднувати
Брюност – традиційний норвезький сир коричневого кольору. За рік у Норвегії продається близько 12 тисяч тонн сиру Brunost. Середньостатистичний норвежець вживає за рік близько 13 кілограмів цього дивовижного сиру. Але він відомий і поза своєю батьківщиною. Близько 450 тонн цього сиру експортується за кордон. В останнє десятиліття різні види сиру Брюност, особливо Гудбрандсдален, стали досить популяними в світі.
Сир Брюност Гудбрандсдален
Історія
Історія Брюностів починається в Норвегії у долині Гудбрандсдал. Одного літнього вечора 1863 року фермерку Анне Гув почастували примом із сироватки коров'ячого молока.
Прим – м'яка солодкувата сирна маса світло-коричневого кольору, традиційна в гірській Норвегії, її отримують шляхом варіння молока та сироватки разом, з додаванням цукру.