Grandano Giovane
- Бренд:
- Артикул:881029
- 100
- Країна виробник:Нідерланди
- Молоко:Коров'яче
- Тип сиру:Твердий неварений
- Витримка:Витриманий - 20 тижнів
- Жири на 100 г:30,9 г
183 грн
159 грн
До кінця акції:
Про сир
Витриманий сир Grandano Giovane - це голландський сир з коровʼячого молока з витримкою 20 тижнів, що не є Гаудою. Лінійка Grandano - це сири типу проосдай, достатньо нового для Нідерландів сиру. В нашому асортименті представлені два типи проосдаїв, витримкою 20 і 40 тижнів.
Історія появи рецепту проосдаю дуже цікава та почалася ще в далекі 1500 роки. Тоді території на сході Нідерландів належали Римсько-католицькій церкві, а сан священика, що керував ними називався проосд (proost). На територіях, якими керував священик, було декілька ферм на яких тримали стада корів і виготовляли традиційні голландські сири. Це дуже зацікавило італійця і він навчив місцевих сироварів варити сири, так як варили на його батьківщині - в Італії. Так зʼявилися перші сири нової стилістики, в сироварінні використовували термофільні бактерії, а жирність була нижча ніж в Гаудах - до 45%. Ці сири почали називати за саном священика Просдай (Proosdijkaas) і навіть їх форма говорить про поєднання голландських та італійських традицій: одна сторона головки сиру має округлу форму як у Гауди а друга - з гострим кутом як у Parmigiano Reggiano.
Історія появи рецепту проосдаю дуже цікава та почалася ще в далекі 1500 роки. Тоді території на сході Нідерландів належали Римсько-католицькій церкві, а сан священика, що керував ними називався проосд (proost). На територіях, якими керував священик, було декілька ферм на яких тримали стада корів і виготовляли традиційні голландські сири. Це дуже зацікавило італійця і він навчив місцевих сироварів варити сири, так як варили на його батьківщині - в Італії. Так зʼявилися перші сири нової стилістики, в сироварінні використовували термофільні бактерії, а жирність була нижча ніж в Гаудах - до 45%. Ці сири почали називати за саном священика Просдай (Proosdijkaas) і навіть їх форма говорить про поєднання голландських та італійських традицій: одна сторона головки сиру має округлу форму як у Гауди а друга - з гострим кутом як у Parmigiano Reggiano.
Смак, аромат, текстура
Ключові характеристики: солодкуватий, медовий, з сирною кислинкою, нотками горіхів і згущеного молока
Завдяки своєму унікальному рецепту та особливим умовам витримки сир Grandano Giovane має солодкий фруктовий аромат, насичений смак з сирною кислинкою, медовою солодкістю та відтінками горіхів і згущеного молока. При тому що структура сиру щільна і легко ріжеться, в ньому вже присутня велика кількість кришталиків кальцію.
Ідеальні поєднання
Сир Grandano Giovane прекрасно поєднується з винами яскравого смаку, тому рекомендуємо обирати Sauvignon Blanc або Gewurztraminer. З соусів радимо обирати мед різнотравʼя, соус ананасовий Voets. В якості закусок обирайте солодкі горіхи, наприклад нашу фірмову суміш горіхів з медом та сіллю, або фруктові мармелади. З фруктів пасуватимуть яблуко, айва, рожевий або червоний виноград, ізюм. Grandano Giovane - це ідеальний сир, як на сирну тарілку в поєднанні з келихом вина, так і для кулінарних шедеврів. Обовʼязково скуштуйте традиційну лазанью або пасту з цим сиром.
Фрукти: яблуко, айва, рожевий та червоний виноград
Вино: Sauvignon Blanc, Gewurztraminer
Соуси: мед різнотрав'я, coyc ананасовий Voets
Ще не було питань.