- Артикул:880319
- 100
- Країна виробник:Франція
- Молоко:Овече
- Тип сиру:З цвіллю
- Жири на 100 г:26 г
- Вид:М'який
У Рокфора специфічний аромат та смак, сильно відчувається присмак маслянистої кислоти, а цвіль додає гостроти. Сир безумовно здивує вас своїм химерним присмаком, спершу м'який, потім солодкуватий, а в самому кінці солоний. У Рокфора відсутня кірка, зовнішня сторона їстівна та теж солона.
Рокфор використовують при приготуванні багатьох страв. Його додають у салати, супи, піцу, страви з пасти, соуси. Він добре поєднується з овочами, горіхами, зеленню, свіжими фруктами, ягодами і медом.
Існує легенда про те, як з'явився рецепт Рокфор. Молодий пастух пас овець на вершині гори Комбалу, недалеко від села Рокфор. В одній з вологих печер, зарослих зеленню, він зупинився перекусити. Його сніданок складався з шматка чорного хліба з овечим сиром. Повз проходила чарівна дівчина. Пастух, захопившись, залишив свій сніданок та побіг за нею. Приблизно через місяць він повернувся в ту ж печеру і побачив, що шматок сиру сильно змінився. Від чорного хліба до сиру простяглися нитки блакитної цвілі. Молодий пастух був здивований, але він був голодний, та обережно відрізавши маленький шматочок, вирішив спробувати сир з цвіллю на смак, і він привів його в захват. Згідно з легендою, саме так з'явився знаменитий овечий сир Рокфор.
Ще не було питань.