• Рейтинг:
  • Артикул:
    882817
  • Країна виробник:
    Франція
  • Молоко:
    Коров'яче
  • Тип сиру:
    З цвіллю
  • Вид:
    М'який
315 грн

Смак дуже гострий за рахунок скоринки, і одночасно м'який, за рахунок вершковості сиру. Солоність зазвичай дуже помірна, післясмак - не дуже тривалий, декілька пікантний. Відрізняється агресивним і потужним ароматом, з нотами сіна, свіжоскошеної трави, молока і річного берега.


Сир приправляють невеликою кількістю насіння кмину або подають з вареною неочищеною картоплею, використовують як начинку для пирогів або додають в зелений салат з листя латуку, айсберга. Добре підходять вина з яскраво вираженим букетом, наприклад, Гевюрцтраминер.


Знаменитий сир Мюнстер був винайдений монахами-бенедектінцямі, імовірно, в IX столітті. Вони активно розвивали молочне сільське господарство на пасовищах тим самим істотно вплинули на економіку міста і долини. Тоді, в Лотарингії цей сир називався Жером в честь назви міста, в якому і був він зроблений - Жерардмер. З високим вмістом жиру і приготований з цільного молока, напівм'який сир Мюнстер має сильний насичений аромат, що контрастує з м'якістю вершкової текстури. Він був створений пастухами, які постійно перебували зі своїми стадами на полонинах в період з травня по вересень, а потім спускалися в долину на зимовий відпочинок. В кінці XIX століття піші мандрівники добре знали про гостинність пастухів, які пропонували подорожнім легку закуску, іноді і нічліг. Ця практика продовжується і зараз, і сьогоднішні ферми-готелі є важливим туристичним ресурсом в регіоні. Вчені вважають, що спочатку Мюнстер був м'яким сиром з натуральної білою скоринкою, але приблизно 800 років тому сир з'явився в новому форматі - з промитої скоринки. Зараз це один з найпопулярніших м'яких сирів з промитої скоринкою у світі. Він відрізняється різким тваринам запахом, який контрастує з ніжним вершковим смаком - в цьому, вважають знавці, полягає секрет його популярності.

Ще не було питань.